Onze cliënten geven ons een n9.6 i Zorgkaart Nederland, 2024

Inlog cliëntenportaal

Login medewerker

Werken bij SMT

SMT STAAT VOOR U KLAAR

Woonlocaties

Bevorderen van gezondheid waar mogelijk, bestrijden van ziekte indien nodig!

van hart tot mens

Wat als thuis wonen niet langer haalbaar is?

Aangenaam en veilig wonen met kwalitatieve zorg, dat biedt Externe Zorginstelling via SMT Zorg in Twente. Onze externe zorginstelling(en) zorgen ervoor dat vertrouwde gezichten snel voor u beschikbaar zijn. Naast 24-uurs wonen en zorg, staat uw welzijn bij ons centraal.

Of u nu wilt deelnemen aan activiteiten of juist de voorkeur geeft aan rust, bij ons is beide mogelijk! Onze dagbestedingscoaches gaan graag het gesprek met u aan. Als u behandelingen nodig heeft, brengen onze behandelaren, zoals de fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut of diëtist, de zorg naar uw huis in de woonlocaties van externe zorginstellingen. Als thuis wonen niet meer mogelijk is, kunt u via SMT Zorg & Zorgadvies BV gekoppeld worden aan een externe zorginstelling voor woonlocaties. Dit verloopt volgens de onderstaande stappen.

SMT-ZORG | VAN HART TOT MENS

De 4 stappen naar woonzorgcentra.

01.

Aanvragen van een indicatie

Uw reis begint met het aanvragen van een indicatie voor een zorgzwaartepakket (ZZP) bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt zelf deze aanvraag indienen of de hulp inroepen van uw huisarts of wijkverpleegkundige van SMT Zorg (indien u thuiszorg ontvangt). Er zijn geen strikte voorwaarden; uw totale situatie wordt zorgvuldig beoordeeld, waaronder uw klachten, ziektebeeld en de benodigde mantelzorg en/of thuiszorg.

02.

Aanmelden via het servicebureau

Met een verkregen indicatie kunt u zich aanmelden voor een woonruimte. Neem contact op met de wijkverpleegkundigen van SMT Zorg in Enschede, Almelo, Hengelo, Oldenzaal, Twente en Groningen via het servicebureau (tel. 053-888 2 666 Twente of
050-205 3 341 Groningen). Tijdens uw aanmelding ontvangt u gedetailleerde informatie over de beschikbare opties.

Indien nog niet gedaan, kunt u via de wijkverpleegkundige of het servicebureau thuiszorg regelen indien nodig

03.

Vergoeding van uw verblijf

Met een geldige indicatie hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van uw verblijf. Het Rijk vergoedt deze vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Huurkosten zijn niet van toepassing, maar er geldt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U hoeft hier zelf niets voor te regelen, maar u kunt de hoogte van de bijdrage wel berekenen op de website van het CAK.

04.

Woonruimte beschikbaar

Naarmate u hoger op de wachtlijst komt te staan, neemt de verpleegkundige van het externe zorginstelling van het woonzorgcentrum contact met u op voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt u onder andere de aanstaande verhuizing, zodat u goed voorbereid bent. Eenmaal beschikbare woonruimte komt het woonzorgcentrum u graag snel verwelkomen.

Ontdek de Woonlocaties: In Overleg & Samenwerking

Woonlocaties worden bepaald in overleg, afhankelijk van beschikbaarheid. Daarnaast hebben we waardevolle samenwerkingen met gerespecteerde partners op het gebied van woonruimte. We werken nauw samen met Carint Reggeland, TMZ, Liberein, Eminent Wonen & Zorg, en Resort Bad Boekelo in Twente.

Als thuis wonen niet meer mogelijk is, heten wij u van harte welkom. Twijfelt u of u bij ons terecht kunt? Ik zoek het graag voor u uit. Ook informeren wij u met plezier over de kosten en vergoedingen.

Wij staan altijd voor u klaar.

Wij zijn 24/7 beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. U kunt rekenen op onze bereikbaarheid en toegewijde ondersteuning, waarbij uw welzijn onze voornaamste zorg is.

Stuur SMT-Zorg een bericht!

Neem contact op met SMT Zorg via ons contactformulier. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u de benodigde ondersteuning te bieden.

Veelgestelde Vragen

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over onze dienstverlening en zorg. Vind hier heldere informatie om uw vragen te beantwoorden en meer inzicht te krijgen in wat SMT Zorg voor u kan betekenen.

Wat wordt er besproken tijdens de intake?

Tijdens de intake wordt een breed scala aan onderwerpen besproken om een volledig beeld te krijgen van de persoonlijke situatie van de cliënt. Hier zijn de belangrijkste punten die tijdens de intake aan bod komen:

 

– Huidige Gezondheidssituatie

– Hulpvraag

– Wensen en Verwachtingen

– Normen en Waarden

– Medische Voorgeschiedenis

Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?

Wanneer u telefonisch contact opneemt (053 888 2 666) met ons selecteert u eenvoudig de optie voor wijkverpleging in ons keuzemenu. We plannen dan direct uw intakegesprek in. Dit gesprek is de eerste stap naar het begrijpen van uw zorgbehoeften en het opstellen van een passend zorgplan. Neem contact met ons op en begin uw reis naar hoogwaardige thuiszorg.

Wat is een Wlz- indicatie?

Een WLZ-indicatie, afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), bevestigt dat iemand recht heeft op langdurige zorg en ondersteuning volgens de Wet Langdurige Zorg. Deze indicatie wordt vastgesteld op basis van de intensiteit en duur van de zorgbehoefte van een persoon, met name gericht op langdurige en complexe zorgsituaties.

Chat openen
Hallo! Kunnen we u helpen?