Onze cliënten geven ons een n9.6 i Zorgkaart Nederland, 2024

Inlog cliëntenportaal

Login medewerker

Werken bij SMT

SMT STAAT VOOR U KLAAR

Veelgestelde vragen.

SMT- Zorg is een ondernemende thuiszorgorganisatie met een team van energieke en ervaren zorgverleners. Gevestigd in omgeving Twente en omgeving Groningen. SMT- Zorg streeft ernaar om zorg te verlenen die precies is afgestemd op de behoeftes van haar cliënten. De nadruk ligt op het welzijn van de cliënten.

Algemene vragen

Hieronder beantwoordt SMT- Zorg de meest gestelde vragen:

Wat wordt er besproken tijdens de intake?

Tijdens de intake wordt een breed scala aan onderwerpen besproken om een volledig beeld te krijgen van de persoonlijke situatie van de cliënt. Hier zijn de belangrijkste punten die tijdens de intake aan bod komen:

 

– Huidige Gezondheidssituatie

– Hulpvraag

– Wensen en Verwachtingen

– Normen en Waarden

– Medische Voorgeschiedenis

Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?

Wanneer u telefonisch contact opneemt met ons selecteert u eenvoudig de optie voor wijkverpleging in ons keuzemenu (053 888 2666). We plannen dan direct uw intakegesprek in. Dit gesprek is de eerste stap naar het begrijpen van uw zorgbehoeften en het opstellen van een passend zorgplan. Neem contact met ons op en begin uw reis naar hoogwaardige thuiszorg.

Wat is een Wlz- indicatie?

Een WLZ-indicatie, afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), bevestigt dat iemand recht heeft op langdurige zorg en ondersteuning volgens de Wet Langdurige Zorg. Deze indicatie wordt vastgesteld op basis van de intensiteit en duur van de zorgbehoefte van een persoon, met name gericht op langdurige en complexe zorgsituaties.

Hoe vraag ik een Wlz- indicatie aan?

Om een WLZ-indicatie aan te vragen, neemt u contact op met het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Zij beoordelen uw situatie en zorgbehoefte. Dit kan telefonisch of via hun website. Als Smt-Zorg staan we ook klaar om u te ondersteunen bij de aanvraagprocedure. Zodra uw aanvraag is ingediend, zal het CIZ een onderzoek uitvoeren om te bepalen of u in aanmerking komt voor langdurige zorg en ondersteuning volgens de Wet Langdurige Zorg.

Hoe kan ik mijn eigen bijdrage berekenen (wlz-indicatie)?

Dit kan gemakkelijk door hier te klikken. 

Kan ik thuiszorg ontvangen als ik een WLZ heb?

Ook met een WLZ-indicatie bent u bij ons aan het juiste adres en kunt u thuis blijven wonen. Tijdens een intakegesprek verkennen we graag met u de verschillende zorgopties die beschikbaar zijn, met speciale aandacht voor de vaak grotere zorgvragen die gepaard gaan met een WLZ-indicatie.”

Wie is mijn aanspreekpunt?

Bij de intake zal een wijkverpleegkundige langskomen om uw zorgbehoefte te bespreken. Naast de wijkverpleegkundige wordt er een zorgverlener aangewezen, ook wel bekend als een EVV’er (Eerst Verantwoordelijke Verzorger). De wijkverpleegkundige blijft op de achtergrond, maar blijft wel betrokken bij uw zorgproces.

In welke omgeving is SMT- Zorg actief?

SMT-Zorg is actief in omgeving Twente en omgeving Groningen.

Kan ik de thuiszorg afzeggen voor een dag?

U heeft de flexibiliteit om zorgafspraken tot 24 uur van tevoren te annuleren. Bij Smt-Zorg begrijpen we dat situaties kunnen veranderen en dat flexibiliteit belangrijk is. Daarom bieden we onze cliënten de mogelijkheid om afspraken te wijzigen of te annuleren met voldoende tijd vooraf, zodat we de zorg optimaal kunnen plannen en aanpassen aan de behoeften van onze cliënten.

Ontvang ik ook thuiszorg op feestdagen?

Ja, bij Smt-Zorg ontvang je 24/7 zorg, ook op feestdagen.

Zijn er kosten verbonden aan de zorg?

Zorg via je zorgverzekering brengt geen directe kosten met zich mee. Bij een Wlz-indicatie geldt een eigen bijdrage via het CAK. Hulpmiddelen van Vegro of Medipoint zijn meestal kosteloos. Bij langdurig gebruik vraag je deze aan bij de Wmo of het Zorgkantoor, die dan de kosten op zich nemen. Zo kunt u de hulpmiddelen onbeperkt thuis blijven gebruiken.

Waar kan ik terecht met klachten?

Bij Smt-Zorg hechten we veel waarde aan uw feedback. U kunt met eventuele klachten altijd bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op via 053 888 2666 of stuur uw mail naar klachtensmtzorg@smtzorg.nl en we zullen uw zorgen serieus nemen en ons best doen om ze aan te pakken.

Wij staan altijd voor u klaar.

Wij zijn 24/7 beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. U kunt rekenen op onze bereikbaarheid en toegewijde ondersteuning, waarbij uw welzijn onze voornaamste zorg is.

Stuur SMT-Zorg een bericht!

Neem contact op met SMT-Zorg via ons contactformulier. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u de benodigde ondersteuning te bieden.

Chat openen
Hallo! Kunnen we u helpen?