Onze cliënten geven ons een n9.6 i Zorgkaart Nederland, 2024

Inlog cliëntenportaal

Login medewerker

Werken bij SMT

SMT STAAT VOOR U KLAAR

Vrouwenopvang

Vrouwenopvang SMT biedt een veilige haven voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Onze toewijding gaat verder dan alleen opvang; we streven ernaar veiligheid en perspectief te bieden aan vrouwen en hun kinderen.

van hart tot mens

Vrouwenopvang

De vrouwenopvang bij Kadera is een toevluchtsoord voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Ons doel is het bieden van veiligheid en perspectief aan mishandelde en/of bedreigde vrouwen, en hun kinderen, die geconfronteerd zijn met geweld binnen de relatie. Hierbij gaat het niet alleen om geweld door de (ex-)partner, maar ook om situaties waarin geweld wordt uitgeoefend door een pooier of loverboy.

Onze aanpak gaat verder dan het bieden van opvang. We streven naar het voorkomen en verminderen van geweld in relaties door middel van preventie, zoals voorlichting en trainingen, en ambulante hulpverlening. Bij de hulpverlening in de vrouwenopvang staat het toekomstperspectief van de cliënt centraal.

van hart tot mens

Wat biedt SMT Zorg?

De vrouwenopvang biedt hulp bij huiselijk geweld. Mishandelde en/of bedreigde vrouwen kunnen bij de vrouwenopvang Kadera/SMT Zorg terecht. 

De vrouwenopvang wil veiligheid en perspectief bieden aan hen en hun kinderen die te maken hebben (of gehad hebben) met geweld of dreiging van geweld in de relatie. Het gaat dan om geweld door de (ex-) partner maar ook geweld door de pooier of door een loverboy wordt hieronder verstaan.

Informatie en advies

Voorlichtingen en trainingen

Opvang

(Telefonische) Hulpverlening / begeleiding

van hart tot mens

Wat biedt SMT Zorg?

De vrouwenopvang biedt hulp bij huiselijk geweld. Mishandelde en/of bedreigde vrouwen kunnen bij de vrouwenopvang Kadera terecht. 

Wij werken nauw samen met Kadera, een organisatie gespecialiseerd in de aanpak van huiselijk geweld, die professionele hulp en ondersteuning biedt. Als SMT Zorg verzorgen wij de nazorg, waardoor een integrale benadering vanuit verschillende expertises gewaarborgd

Kan geweld tegen vrouwen voorkomen worden?

De vrouwenopvang wil veiligheid en perspectief bieden aan hen en hun kinderen die te maken hebben (of gehad hebben) met geweld of dreiging van geweld in de relatie. Het gaat dan om geweld door de (ex-) partner maar ook geweld door de pooier of door een loverboy wordt hieronder verstaan.

Wij staan altijd voor u klaar.

Wij zijn 24/7 beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. U kunt rekenen op onze bereikbaarheid en toegewijde ondersteuning, waarbij uw welzijn onze voornaamste zorg is.

Stuur SMT Zorg een bericht!

Neem contact op met SMT Zorg via ons contactformulier. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u de benodigde ondersteuning te bieden.

Veelgestelde Vragen

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over onze dienstverlening en zorg. Vind hier heldere informatie om uw vragen te beantwoorden en meer inzicht te krijgen in wat SMT Zorg voor u kan betekenen.

Wat wordt er besproken tijdens de intake?

Tijdens de intake wordt een breed scala aan onderwerpen besproken om een volledig beeld te krijgen van de persoonlijke situatie van de cliënt. Hier zijn de belangrijkste punten die tijdens de intake aan bod komen:

 

– Huidige Gezondheidssituatie

– Hulpvraag

– Wensen en Verwachtingen

– Normen en Waarden

– Medische Voorgeschiedenis

Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?

Wanneer u telefonisch contact opneemt met ons selecteert u eenvoudig de optie voor wijkverpleging in ons keuzemenu. We plannen dan direct uw intakegesprek in. Dit gesprek is de eerste stap naar het begrijpen van uw zorgbehoeften en het opstellen van een passend zorgplan. Neem contact met ons op en begin uw reis naar hoogwaardige thuiszorg.

Wat is een Wlz- indicatie?

Een WLZ-indicatie, afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), bevestigt dat iemand recht heeft op langdurige zorg en ondersteuning volgens de Wet Langdurige Zorg. Deze indicatie wordt vastgesteld op basis van de intensiteit en duur van de zorgbehoefte van een persoon, met name gericht op langdurige en complexe zorgsituaties.

Chat openen
Hallo! Kunnen we u helpen?