Onze cliënten geven ons een n9.6 i Zorgkaart Nederland, 2024

Inlog cliëntenportaal

Login medewerker

Werken bij SMT

Een Urgentie voor Bescherming en Herstel

Kindermishandeling is een schrijnend en wijdverbreid probleem dat onze aandacht en inzet vereist. Recent onderzoek wijst uit dat jaarlijks tussen de 100.000 en ruim 160.000 kinderen in Nederland slachtoffer worden van kindermishandeling. Bij SMT Zorg erkennen we de ernst van dit probleem en zetten we ons in voor bewustwording, preventie en hulpverlening om kinderen een veilige omgeving te bieden waarin ze kunnen groeien en herstellen.

Kinder-mishandeling

In de diverse vormen van kindermishandeling, zoals lichamelijke en geestelijke mishandeling, lichamelijke en geestelijke verwaarlozing, seksueel misbruik en getuige zijn van geweld, liggen de gevolgen diep verankerd. De meeste gevallen vinden plaats binnen het gezin, maar het kan ook voorkomen door anderen. Kinderen die slachtoffer zijn, dragen vaak langdurige en ingrijpende gevolgen met zich mee. Bij SMT Zorg richten we onze bijzondere aandacht op kinderen, omdat ze extra kwetsbaar zijn en vaak afhankelijk zijn van degenen die hen mishandelen.

van hart tot mens

Gevolgen en Kwetsbaarheid van Kindermishandeling

Kindermishandeling heeft verstrekkende gevolgen, variërend van gedragsproblemen tot de dreiging van herhaling van huiselijk geweld in hun latere leven. Kinderen die slachtoffer zijn, blijven vaak loyaal aan de pleger en hebben moeite met het begrijpen van wat ‘normaal’ is. Bij SMT Zorg begrijpen we de ernst van deze gevolgen en richten we ons op het bieden van speciale aandacht en zorg voor de kwetsbare kinderen die getroffen zijn door kindermishandeling.

van hart tot mens

Hulp en Ondersteuning bij Kindermishandeling

SMT Zorg neemt kindermishandeling serieus en biedt specifieke hulp en ondersteuning voor kinderen die slachtoffer zijn. Voor directe hulp en een vertrouwelijk gesprek kunnen ouders, verzorgers en kinderen contact opnemen met de Kindertelefoon via www.kindertelefoon.nl. Daarnaast heeft het Nederlands Jeugdinstituut uitgebreide kennis over kindermishandeling en biedt het inzichten over problemen bij jongeren en kinderen en opvoedingsvraagstukken. Samen streven we ernaar om een veilige omgeving te creëren waarin kinderen kunnen herstellen en opgroeien zonder de schaduw van mishandeling.

Wij staan altijd voor u klaar.

Wij zijn 24/7 beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. U kunt rekenen op onze bereikbaarheid en toegewijde ondersteuning, waarbij uw welzijn onze voornaamste zorg is.

Stuur SMT Zorg een bericht!

Neem contact op met SMT Zorg via ons contactformulier. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u de benodigde ondersteuning te bieden.

Veelgestelde Vragen

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over onze dienstverlening en zorg. Vind hier heldere informatie om uw vragen te beantwoorden en meer inzicht te krijgen in wat SMT Zorg voor u kan betekenen.

Wat wordt er besproken tijdens de intake?

Tijdens de intake wordt een breed scala aan onderwerpen besproken om een volledig beeld te krijgen van de persoonlijke situatie van de cliënt. Hier zijn de belangrijkste punten die tijdens de intake aan bod komen:

 

– Huidige Gezondheidssituatie

– Hulpvraag

– Wensen en Verwachtingen

– Normen en Waarden

– Medische Voorgeschiedenis

Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?

Wanneer u telefonisch contact opneemt met ons selecteert u eenvoudig de optie voor wijkverpleging in ons keuzemenu. We plannen dan direct uw intakegesprek in. Dit gesprek is de eerste stap naar het begrijpen van uw zorgbehoeften en het opstellen van een passend zorgplan. Neem contact met ons op en begin uw reis naar hoogwaardige thuiszorg.

Wat is een Wlz- indicatie?

Een WLZ-indicatie, afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), bevestigt dat iemand recht heeft op langdurige zorg en ondersteuning volgens de Wet Langdurige Zorg. Deze indicatie wordt vastgesteld op basis van de intensiteit en duur van de zorgbehoefte van een persoon, met name gericht op langdurige en complexe zorgsituaties.

Chat openen
Hallo! Kunnen we u helpen?