Onze cliënten geven ons een n9.6 i Zorgkaart Nederland, 2024

Inlog cliëntenportaal

Login medewerker

Werken bij SMT

SMT STAAT VOOR U KLAAR

Hulpmiddelen

Zie hieronder de hulpmiddelen die SMT Zorg u biedt.

van hart tot mens

Beeldzorg

Beeldzorg faciliteert het contact tussen onze wijkverpleegkundigen en cliënten via videobellen, met gebruik van een veilige, specifieke app van Zaurus.

De toepassingen van beeldbellen omvatten:

  • Ondersteuning en begeleiding bij dagelijkse verzorgingsactiviteiten (ADL), door vóór en na bepaalde handelingen contact te hebben met de cliënt via beeldzorg, zoals bij het douchen.
  • Het begeleiden en controleren van medicatiebereiding en/of -inname, zoals bij medicatie die niet met een medido toegediend kan worden of bij het injecteren van insuline.
  • Het monitoren van metingen zoals zuurstofsaturatie, bloeddruk, gewicht, en/of bloedsuikerspiegel.
  • Beeldzorg is tevens inzetbaar voor begeleiding en het aanleren van verpleegtechnische handelingen aan cliënten of hun mantelzorgers, zoals bij stomazorg, wondzorg, verzorging van een SP-katheter of omgang met zuurstof.
  • In geval van alarm kan beeldzorg dienen voor opvolging, waarbij een geruststellend gesprek vaak volstaat.

Benodigdheden: Het programma is bedoeld voor cliënten die over een eigen tablet, computer of smartphone met internetverbinding beschikken.

Voor meer informatie over de inzet van beeldzorg, kunt u contact opnemen via info@smtzorg.nl

van hart tot mens

Medido

De Medido is een geavanceerde medicijndispenser uitgerust met een tijdklok, waarvan het bijvullen verzorgd wordt door de wijkverplegingteams van SMT Zorg. Dit apparaat stelt cliënten in staat om zelfstandig hun medicatie te beheren, waardoor ze minder afhankelijk zijn van zorgverleners. Bij SMT Zorg wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van de Medido, wat het aantal noodzakelijke huisbezoeken vermindert. Voor het vullen van de medicijnrol wordt er nog wel een bezoek aan de cliënten thuis gebracht.

Wat is de Medido? De Medido helpt cliënten bij het correct innemen van hun medicatie door ze te alarmeren, te motiveren en het medicijngebruik te observeren. Dit wordt bewerkstelligd door de voorverpakte medicatie in de dispenser te plaatsen en in te stellen volgens het huidige weekprogramma. De Medido geeft vervolgens een signaal af wanneer het tijd is om de medicatie in te nemen. Dit geldt zowel voor voorverpakte medicatie als voor restmedicatie.

Na bevestiging van het signaal door de gebruiker, wordt de voorverpakte medicatie beschikbaar gesteld en de verpakking automatisch geopend. Via tekst op het display wordt de cliënt eraan herinnerd de medicatie in te nemen, waarmee eventuele hindernissen voor correct medicijngebruik worden weggenomen. Indien de medicatie niet wordt uitgenomen, blijft de Medido signalen geven. Wanneer de medicatie wordt vergeten, stuurt de dispenser een signaal naar de SMT Zorg centrale.

Voor meer informatie over de Medido, kunt u contact opnemen via onze zorgcentrale of een e-mail sturen naar: info@smtzorg.nl

van hart tot mens

Doff N’ Donner Aantrekhulp

De Doff N’ Donner is een innovatief hulpmiddel ontworpen om het aan- en uittrekken van compressiekousen te vergemakkelijken. Dit apparaat, ondersteund door zorgprofessionals van SMT Zorg, biedt een praktische oplossing voor cliënten die dagelijks compressietherapie nodig hebben. Het vermindert de fysieke inspanning en afhankelijkheid van zorgverleners door het proces van het hanteren van compressiekousen te vereenvoudigen.

Wat is de Doff N’ Donner? De Doff N’ Donner is een revolutionair hulpmiddel dat fungeert als een flexibele waterballon. Het rolt gemakkelijk over verschillende delen van het lichaam en over de kous, waardoor compressiekousen snel en met minder inspanning aan- en uitgetrokken kunnen worden. Dit is bijzonder nuttig voor zowel zelfzorgende cliënten als zorgverleners die dagelijks met compressiekousen werken.

Het gebruik van de Doff N’ Donner vereenvoudigt het proces van compressietherapie aanzienlijk, waardoor het voor cliënten met beperkte kracht of mobiliteit toch mogelijk wordt hun onafhankelijkheid te behouden bij het beheren van hun compressiekousen. Dit hulpmiddel is geschikt voor alle typen en maten compressiekousen, waardoor het een universeel inzetbaar instrument is binnen de compressietherapie.

De Doff N’ Donner is niet alleen een hulpmiddel dat het comfort en de zelfstandigheid van de cliënt verhoogt, maar het draagt ook bij aan het welzijn en de efficiëntie van zorgverleners door de fysieke belasting bij het aan- en uittrekken van de kousen te verminderen.

Wilt u meer weten over de Doff N’ Donner en hoe dit hulpmiddel uw dagelijkse routine met compressiekousen kan vereenvoudigen? Neem dan contact op met SMT Zorg via onze zorgcentrale of stuur een e-mail naar: zorgtechnologie@smt-zorg.nl. We bieden uitgebreide ondersteuning en advies over het gebruik van de Doff N’ Donner binnen uw zorgplan.

Wij staan altijd voor u klaar.

Wij zijn 24/7 beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. U kunt rekenen op onze bereikbaarheid en toegewijde ondersteuning, waarbij uw welzijn onze voornaamste zorg is.

Stuur SMT Zorg een bericht!

Neem contact op met SMT Zorg via ons contactformulier. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u de benodigde ondersteuning te bieden.

Veelgestelde Vragen

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over onze dienstverlening en zorg. Vind hier heldere informatie om uw vragen te beantwoorden en meer inzicht te krijgen in wat SMT Zorg voor u kan betekenen.

Wat wordt er besproken tijdens de intake?

Tijdens de intake wordt een breed scala aan onderwerpen besproken om een volledig beeld te krijgen van de persoonlijke situatie van de cliënt. Hier zijn de belangrijkste punten die tijdens de intake aan bod komen:

 

– Huidige Gezondheidssituatie

– Hulpvraag

– Wensen en Verwachtingen

– Normen en Waarden

– Medische Voorgeschiedenis

Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?

Wanneer u telefonisch contact opneemt met ons selecteert u eenvoudig de optie voor wijkverpleging in ons keuzemenu. We plannen dan direct uw intakegesprek in. Dit gesprek is de eerste stap naar het begrijpen van uw zorgbehoeften en het opstellen van een passend zorgplan. Neem contact met ons op en begin uw reis naar hoogwaardige thuiszorg.

Wat is een Wlz- indicatie?

Een WLZ-indicatie, afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), bevestigt dat iemand recht heeft op langdurige zorg en ondersteuning volgens de Wet Langdurige Zorg. Deze indicatie wordt vastgesteld op basis van de intensiteit en duur van de zorgbehoefte van een persoon, met name gericht op langdurige en complexe zorgsituaties.

Chat openen
Hallo! Kunnen we u helpen?